Elitehopper 2019-02-11T11:32:40+01:00

Elitehopper kåret i HADK gennem tiden. Se dem her

Har du et billede af en af elitehopperne med elitehoppebånd på, som der mangler billede på må du meget gerne sende det til Solvej: Solvej_lemming@hotmail.dk

Krav for at opnå titlen som elitehoppe i HADK.

§27

Stk. 3. Danskfødte Hopper, som opnår kåring i 1. klasse med min. 8 i type og ingen delkarakterer på 6 eller derunder, er eksteriørmæssigt kvalificeret til at deltage i elitehoppekåringen. Hoppen kan tidligst stille til elitehoppekåring, året efter den er kåring i 1. klasse.

§27

Stk. 4. Hopper, der ved kåring har opfyldt kravene i § 27 stk. 3, kan fremstilles til elitehoppekåring. Såfremt hoppen opnår en bedømmelse svarende til kåring i 1. klasse med min. 8 i type og ingen delkarakterer på 6 eller derunder, har hoppen bestået de eksteriørmæssige krav for at opnå elitehoppestatus. Hoppen skal herefter bestå en brugsprøve i henhold til § 27 stk. 5. Når hoppen har opfyldt alle krav, tildeles den et E foran stambogsnummeret og retten til at kaldes elitehoppe.

§27

Stk. 5. Brugsprøven kan valgfrit aflægges i dressur, spring eller kørsel. Dressurprøven rides i LC2-A eller B, og skal bestås med min 60 %. Springprøven rides i LC (eks. 80 cm for kat. 1 ponyer) og bestås ved at gennemføre springklassens fase 1. Køreprøven, Dressurprogram I Light, med min. 60 %. Prøven skal bestås senest 2 år efter at hoppen har opfyldt de eksteriørmæssige krav til at opnå elitestatus. Drægtige/diegivende hopper kan aflægge brugsprøve indtil 4 måneder før forventet foling og igen 4 måneder efter foling.
Stk. 5a. Ved brugsprøver for kommende elitehopper skal til køreprøvens dressurprogram I light bruges dommer anerkendt af Dansk Køre Forbund til at dømme denne klasse, til rideprøven dressur eller spring bruges dommer anerkendt af Dansk Ride Forbund til at dømme denne klasse. Dansk Rideforbunds reglement er gældende hvor intet andet er anført.

HAD_emblemx2

OM HADK

Eneste Haflingeravlsforbund i Danmark, som er godkendt af EU. 

Et avlsforbund, som tilhører fælleskabet under Landsudvalget for Heste. 

Et avlsforbund, som har 100 % renavl.

Den eneste danske haflingerforbund der har egen stemme ved Haflinger Welt Zucht und Sportvereinigung.