AVLSCHAMPIONAT 2017-07-19T18:26:12+01:00

Avlschampionat

 

Et avlschampionat skal bruges til at bedømme hesten under rytter, i alle 3 gangarter og springteknik, men også ridelighed og kapacitet indenfor ridning. Det er hesten og ikke rytteren der bliver bedømt ved et championat. Derfor kan alle deltage med deres haflinger.

 

Bedømmelse

Gangart

Hesten bliver vist under rytter eller for vogn og der er 2-3 rytter på banen samtidig og man rider efter de 2 dommers anvisninger. Hvis man som rytter ikke føler sig klar til galop, kan dette vises i longe, men vil koste et point i rideligehed, hvis man vælger denne løsning.

Iforbindelse med gangartsbedømmelsen bliver hesten også vurderet på temperament, farve og aftegn, som vil komme i et særskilt afsnit for sig, men vil blive brugt i forbindelse med indekset.

 

Springning

Man vælger selv en højde og så skal man ride en bane, som bliver bedømt af dommeren, hvis der er nedrivninger trækker det point i springteknik og stop på spring trækker point fra ridelighed.

 

Løsspringning

Hesten springer en løsspringningsbane og dommerne bedømmer hestens springteknik og kapacitet.

 

Resultaterne

Alle resultaterne bliver alle gemt på hestedata, sådan de bliver gemt og kan bruges til et inddeks.

 

Inddeks.

På et tidspunkt er der samlet nok informationer til at man kan påbegynde et indeks, med resultaterne fra alle af hestens deltagelse i avlschampionat, men også fra kåringsbedømmelse og andre informationer der er gemt på hestedata.

HAD_emblemx2

OM HADK

Eneste Haflingeravlsforbund i Danmark, som er godkendt af EU. 

Et avlsforbund, som tilhører fælleskabet under Landsudvalget for Heste. 

Et avlsforbund, som har 100 % renavl.

Den eneste danske haflingerforbund der har egen stemme ved Haflinger Welt Zucht und Sportvereinigung.